zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

WhatsApp start pilot voor bedrijfsherkenning

whatsapp

Steeds meer bedrijven zijn voor de klant bereikbaar via WhatsApp. Om zekerheid te krijgen dat je wel echt met het bedrijf aan het chatten bent, heeft de bekende app een controle vinkje ingevoerd. Bedrijven krijgen ook een eigen app om met de consumenten te chatten.

Op de website van WhatsApp is te zien dat de bedrijven het vinkje kunnen aanvragen. Tot nu toe zijn de vinkjes alleen nog beschikbaar als pilot bij een beperkt aantal bedrijven.

Het groene vinkje zal achter de bedrijfsnaam geplaatst worden. Op Instagram en Facebook zijn zulke vinkjes al geïntroduceerd. Hiermee wordt bevestigd dat je met het officiële account aan het chatten bent. De bedrijven kunnen de openingstijden toevoegen aan het profiel en bij afwezigheid kan het bedrijf automatische antwoorden toevoegen.

WhatsApp app voor bedrijven

De chatapp laat weten dat bedrijven sinds kort de business versie van de app kunnen gebruiken. Met dit platform wil de app ervoor zorgen dat bedrijven makkelijker gebruik kunnen maken van de app. Dit moet ook voor inkomsten gaan zorgen vanuit de zakelijke markt. In 2014 is WhatsApp gekocht door Facebook. Met deze overname was 19 miljard dollar gemoeid. Deze kosten wil Facebook gaan terug verdienen op deze manier. De bekendste chat app heeft namelijk meer dan een miljard gebruikers.

Watermelon

Een voorbeeld van een bedrijf die al eerder probeerde een dienst te ontwikkelen om de zakelijke klanten van WhatsApp aan te spreken is Watermelon. Dit bedrijf werd begin vorig jaar gevraagd om te stoppen met het ontwikkelen van deze app. De chatdienst reageerde dat Watermelon geen recht had om via hun berichten te versturen. Dit was achteraf al een teken dat de communicatie app bezig was met een eigen zakelijk platform.

Watermelon ging door deze sommering van WhatsApp failliet. Watermelon heeft later een doorstart gemaakt en werkt nu aan een andere klantenserviceplatform, maar niet meer in combinatie met WhatsApp.

 

 

About Post Author