ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Titelstrijd; Ajax verliest, PSV profiteert niet optimaal

Voet,bal

Ajax verloor dit weekend uit tegen Heracles Almelo met 1-0 door een fout van keeper Onana. Hierdoor kon PSV het gat met Ajax naar 8 punten brengen. PSV speelde echter 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. Het gat met Ajax is nu 6 punten.

Ajax

Ajax speelde een beroerde wedstrijd tegen Heracles Almelo. De ‘’vedettes’’ van Ajax dachten dit varkentje wel even te wassen. Trainer Erik ten Hag was zoals we van hem gewend zijn weer raar aan het doen met de opstelling en de wissels. Neres zat op de bank en Donny van de Beek werd weer eens gewisseld, terwijl hij juist een voetballer is met scorend vermogen.

Niet alleen de trainer van Ajax was slecht, maar ook de spelers in het veld. De spelers zijn niet meer bereid voor elkaar te werken. Frenkie de Jong heeft zijn droomtransfer gekregen en wordt de hemel in geprijsd door iedereen in de voetbalwereld. Dit stijgt naar zijn hoofd en dat is te merken op het veld. In gedachten staat hij al te voetballen in Camp Nou, maar moet tussendoor even voetballen op een kunstgrasveld in Overijssel.

De spelers in het veld willen ook zo’n droomtransfer maken en zijn alleen maar bezig met zichzelf. Voetbalverslaggever Valentijn Driessen zegt het volgende: ’’De Jong heeft zijn toptransfer binnen en vertrekt naar FC Barcelona. Anderen willen ook weg, maar serieuze belangstelling ontbreekt of de vraagprijs wordt niet betaald. Dat lijdt tot frictie en jaloezie.’’

Onana maakte een fout waar de 1-0 uit kwam. Er werd druk gezet vanuit de thuisspelende ploeg en de keeper wist niet wat hij moest doen. Hij speelde de bal naar iemand met een zwart-wit tenue. Mohammed Osman kon de bal vervolgens simpel intikken.

Niet alleen Onana speelde een belabberde wedstrijd. Ook Tadic en Blind, de dure aankopen met hun topsalarissen van Ajax waren waardeloos. Ziyech is alleen maar bezig met zichzelf en Frenkie de Jong heeft nog nooit zoveel balverlies geleden. Frenkie de Jong wordt ook wel de duurste postbode van de wereld genoemd, aangezien hij al de ballen komt brengen naar de medespelers.

PSV

PSV kwam op een 2-0 achterstand in de Galgenwaard. FC Utrecht groef zich in en scoorde via een hoekschop en een counter. PSV kwam er niet goed doorheen in de eerste helft. In de tweede helft kregen ze iets meer kansen en kwamen ze via Luuk de Jong tot een 2-2 eindstand.

De scheidsrechter van deze wedstrijd heeft een aantal discutabele beslissingen genomen. Aan beide kanten gaf de VAR het advies om een penalty te geven. Beide keren besloot de arbiter dit te overrulen en gaf hij geen strafschop.

About Post Author