vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Opgeven is nooit een optie en dat bewijst Manchester City die nu de koppositie heeft in de Premie League

Manchester City

Josep Guardiola de coach van Manchester City is trots dat zijn team aan de koppositie staat. De laatste keer was in december 2018. Ze wonnen woensdagavond na een moeizame wedstrijd van Everton met 0-2.

“Dik twee maanden geleden hadden we een achterstond van zeven punten. Maar we zijn nu koploper. Dit is een les dat er nooit mag worden opgegeven”, zei de blije Gaurdiola tegen de Engelse media die hij trof in op Goodison Park.

Everton toonde veel tegenstand tegen City. Dankszij de goals van Amyric Laporte in de blessuretijd in van de eerste helft en de ingebrachte Gabriel Jesus. Dit was in de blessure tijd van de tweedenhelft. Manchester City trok uiteindelijk aan het langste eind bij Everton, de nummer negen, van de Premier League .

De ploeg van Guardiola geniet samen met Liverpool van 62 punten, alleen Liverpool heeft een minder doelsaldo dan ‘The Citizens’. Alleen Liverpool heeft heeft een wedstrijd minder gespeeld. Zij lieten het liggen bij Leicester City en West Ham United, wat beide eindigde in een 1-1 gelijkspel.

‘We hadden ook de handdoek in de ring kunnen gooien’

Een dik compliment vanuit Guardiola naar de spelers toe. Hij vond dat de spelers goed omgingen met de lastige situatie van de vorige maand. Liverpool had een voorsprong van zeven punten en dat hebben ze goed recht getrokken.

“We zaten in een situatie waarbij we zo op hadden kunnen geven, maar dit is niet gebeurd”, zei Guardiola. “Deze ploeg heeft de afgelopen twee jaar zich ook bewezen en is weer gretig voor de titel. Ik kan geen twijfel meer trekken over mijn spelers het laatste deel van het seizoen het slecht gaan doen.

Hoe verder?

“We hebben op dit moment één wedstrijd meer gespeeld, maar we halen er alles uit op dit moment. Eerst hadden we een achterstand van tien punten een maand geleden, maar daarna wonnen we op 3 januari van Liverpool. Dat we de nu aan te aan kop staan van de ranglijst, dit doet mij ontzettend goed”

Beide teams komen dit weekend weer in actie in de Premier Leauge. Machester City heeft aankomende zondag Chelsea op bezoek. Om 17:00 begint de topper. Coach Jürgen Klopp krijgt zaterdag middag Bournemouth op bezoek van Nathan Aké.

About Post Author