ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Topman van Wirecard is opgepakt wegens verdwijning van 2 miljard euro

 

De voormalige topman Markus Braun is gearresteerd op verdenking van boekhoudfraude, hij wordt ervan verdacht de omzetcijfers en de balans bewerkt te hebben om fraude te plegen. Dit heeft ie gedaan om cijfers aantrekkelijk te maken voor investeerders en klanten. Dit meldt de openbaar aanklager van de Duitse stad München.

 

Fraude van 2 miljard

De topman wordt verdenkt expres met cijfers te hebben gespeelt om zo het bedrijf aantrekkelijker te maken. De heer Braun heeft zich maandag bij de politie vrijwillig gemeld, en hij hoort deze week of die langer moet vast zitten van de rechter. De heer braun stapte op als topman nadat het accountantsbureau EY geen groen licht gaf voor het jaarverslag 2019. Het jaarverslag mocht niet gepubliceerd worden omdat er 1,9 miljard euro op de balans stond die EY niet kon verklaren. Het bedrag vertegenwoordigt een kwart van het totale vermogen van Wirecard.

 

Het onderzoek

De openbaar aanklager zegt zich te focussen bij het onderzoek om de kleine 2 miljard euro. Volgens de aanklager zou dit bedrag ondergebracht zijn bi twee Filipijnse banken. Wirecard zegt dat de 1,9 miljard euro waarschijnlijk nooit heeft bestaan. Het is niet voor het eerst dat Wirecard wordt beschuldigd van strafbare feiten. Anderhalf jaar geleden kwam naar buiten dat Wirecard documenten zou hebben vervalst om accountants om de tuin te leiden.

About Post Author