ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Waarom een goede afvalscheiding op kantoor zo belangrijk is

waarom afvalscheiding op kantoor

Op kantoor wordt een behoorlijke hoeveelheid afval geproduceerd, waardoor het ontzettend belangrijk is om te zorgen voor een goede afvalscheiding. Niet alleen voor het milieu, maar ook om te besparen op kosten. Het afval scheiden zorgt ervoor dat de hoeveelheid restafval vermindert, waardoor er meer afval gerecycled kan worden en je bespaart op de kosten voor afvalverwerking. Weten waarom afval scheiden op kantoor zo belangrijk is? Lees verder!

1. Wettelijk verplicht

Er zijn enorm veel redenen te noemen waarom het scheiden van afval ontzettend belangrijk is, maar een van de redenen is om te voldoen aan de wettelijke verplichting. Bedrijven in Nederland zijn namelijk gewoon verplicht om afval te scheiden. Alle afvalstromen dienen bij de bron gescheiden te worden, waardoor afvalstoffen als papier en karton, folie en puin niet tussen het restafval mag belanden. Als bedrijf riskeer je zelfs een boete voor het niet scheiden van afval.

2. Bespaar op kosten

Als bedrijf ben je verantwoordt van de verwerking van het bedrijfsafval dat je produceert. Het is daarom nodig om een erkende afvalverwerker in te schakelen om het bedrijfsafval op een juiste manier af te laten voeren. Dit brengt de nodige kosten met zich mee. De afvalstroom restafval is het duurst om af te laten voeren. Door een goede afvalscheiding belandt er minder afval (onnodig) in de restafvalcontainer, waardoor je flink bespaart op de kosten van afvalverwerking. Meer weten over afvalverwerking voor je bedrijf? Ga naar Bedrijfsafval.nl.

3. Afval wordt hergebruikt

Het bij de bron scheiden van afval op kantoor zorgt voor zuivere afvalstromen, waardoor elke container één soort afval bevat. Dit wordt ook wel een mono stroom genoemd. Voorbeelden van afvalstromen zijn GFT, papier en karton en plastic. Als deze afvalstromen niet vervuild zijn, dan behoudt het zijn waarde en kan dit materiaal gerecycled of hergebruikt worden.In principe is dit materiaal geen afval meer, maar een nieuwe grondstof. Door afval te recyclen worden nieuwe grondstoffen uitgespaard.

4. Goed voor je bedrijfsimago

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven zijn ermee bezig om een groen bedrijfsimago te creëren door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het scheiden van afval is een belangrijk onderdeel om duurzaam te ondernemen. Voor een goede afvalscheiding is het nodig om verschillende afvalcontainer bij een containerverhuur te huren, zodat er voor elke afvalstroom een container is. Alleen met verschillende containers geef je al een signaal af dat je als bedrijf bezig bent met afvalscheiding.

About Post Author