ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

TUI groeit afgezien van de onrust in Turkije

Reisconcern Tui heeft in de zomer van 2016 meer vakanties verkocht ten opzichte van het jaar ervoor. De onrust en terreurdreiging in Noord-Afrika en Turkije zorgde wel voor het stilstaan van de groei. Men boekt wel heel veel vakanties voor in het winterseizoen. Vooral in Groot-Brittannië worden veel verre vliegvakanties geboekt.

Groei

Eind deze maand sluit het boekjaar voor TUI. Afgelopen woensdag werd er gepraat over hoe het reisconcern er nu voor staat, de resultaten van het boekjaar worden eind december gepubliceerd. TUI ging er eerst vanuit dat zij een winstgroei van 10 procent zouden behalen. Echter verwachten zij nu een winstgroei van 12 tot 13 procent te realiseren.

Het aantal pakketreizen dat verkocht is door TUI is met 1 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Zonder Turkije mee te rekenen had TUI in totaal 7 procent meer boekingen ten opzichte van het jaar ervoor. Deze groei komt voornamelijk door de Britse vakantiegangers, die meer verre vakanties boekte. In Duitsland en de Benelux namen viel de groei van het reisconcern tegen.

Terreur

De terreuraanslag in Brussel op de Belgische luchthaven Zaventem heeft veel invloed gehad in de afname van boekingen in de zomer in België. De boekingen voor aankomende winterperioden moet zorgen voor een langzaam hersteld, zo meldde TUI.

De grootste concurrent van TUI, Thomas Cook liet ook al weten dat zij veel last hebben gehad van de mislukte coupe op Turkije afgelopen zomerseizoen. De verkopen namen voor Thomas Cook met 4 procent af door de Turkse coupe. Voornamelijk de zomervakanties naar de Turkse kust lieten zich eind deze zomer niet meer zien.

About Post Author