ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

TUI Nederland neemt deel van Thomas Cook over

Reisorganisatie TUI Nederland koopt onderdelen van het failliete Thomas Cook Nederland. Het gaat om de merknaam Vrij Uit, domeinnamen en klantenbestanden. Dat blijkt uit een overzicht van de curator en TUI Nederland.

Eind september kondigde Thomas Cook Nederland zijn faillissement aan. Het Britse moederbedrijf ging een week eerder al failliet. Thomas Cook Nederland ging nog een tijd opzoek naar een koper. Nu blijkt TUI Nederland een deel van Thomas Cook Nederland over te willen nemen.

De overeenkomst tussen de curator en TUI is al afgerond. De Autoriteit Consument & Markt (ACM), die in de gaten houdt of bedrijven niet een monopoliepositie krijgen, moet nog groen licht geven.

De reisorganisator heeft onder meer de domeinnamen neckermann.nl en vrijuit.nl gekocht. TUI neemt ook de klantendatabases van de verschillende merken van Thomas Cook over. De curator zal aan de klanten vragen of hun gegevens overgedragen mogen worden aan TUI. De klanten zullen dan via de mail benaderd worden met de vraag of zij overgedragen mogen worden aan TUI.

About Post Author