ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Turkije zet grenzen open voor vluchtelingen naar Europa

Turkije heeft vrijdag ochtend de grenzen open gegooid, waardoor vluchtelingen ongehinderd Europa binnen kunnen komen. Persbureau Reuters meldt met een persbericht dat als honderden vluchtelingen onderweg zijn naar de grens van Turkije met Griekenland en Bulgarije. De vluchtelingen zouden niet alleen Syriërs zijn maar er zouden ook Iraniërs en Irakezen tussen hen zijn.

 

Het bevel dat aan politie, grensbewakers en kustwacht is gegeven dat alle grenzen open moesten kwam vrijdagochtend. Dit bevel volgde na dat er een luchtaanval is gepleegd op de Turkse leger in Idlib waarbij 33 Turkse soldaten om het leven zijn gekomen.

 

Deal met Europa

In 2016 was er een deal tussen Turkije en Europa gesloten. In deze deal stond dat Turkije de grenzen beter zou bewaken en de vluchtelingen zou opvangen die Europa zouden proberen te bereiken. Sinds deze deal zou de Turkse president Recep Tayyib Erdogan meerdere keren gedreigd de grenzen te openen.

Laatste keer dat dat de Turkse president dreigde met de grenzen open te gooien was in oktober vorig jaar, toen Europa kritiek had op het Turks offensief tegen de koerden in Syrië. Het blijft een vraag of dit keer de grenzen echt open zijn gegaan.

About Post Author