zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Weer een blauwe envelop bij de post?

60.000 Nederlanders willen graag weer hun blauwe enveloppen van de Belastingdienst door de brievenbus krijgen. Ze geven aan helemaal geen zin te hebben om alles digitaal te ontvangen.

Aan het begin van deze maand gaven 59.289 Nederlanders aan dat zij graag een kopie door de brievenbus ontvangen. De Belastingdienst gaat nu vooral mee met de digitalisering en dus sturen zij bijna alles via het digitale netwerk. Men gaat ervan uit dat de blauwe envelop niet lang meer zal bestaan.

Blauwe envelop verdwijnt

De blauwe envelop menig mens voelt de bui al hangen als zij hem op de deurmat zien liggen. Maar de Belastingdienst is nu toch echt bezig om deze blauwe envelop langzaam te laten verdwijnen. Momenteel wordt alleen de voorschotbeschikking voor toeslagen per digitale post gestuurd. De defenitieve berekening van de toeslagen wordt vanaf juni volgend jaar ook gedigitaliseerd.

Verandering in de wet

De Belastingdienst geeft aan dat zij al een lange tijd van de dure en de langzame post af willen. Echter was dit niet mogelijk omdat er in de wet stond dat de fiscus verplicht is om per post te communiceren. Maar in oktober vorig jaar is deze wet veranderd. De Eerste Kamer bereikten toen gezamenlijk een akkoord over de digitalisering van de post van de fiscus. Er zijn uitzondering, jongeren onder de 14 jaar ontvangen wel alles nog per post. Maar ook Nederlanders in het buitenland, sommige leden van diplomatieke vertegenwoordigden en personen die onder curatele staan.

Als u ook weer de blauwe envelop wilt ontvangen dat kunt u dat aanvragen bij de online helpdesk van de Belastingdienst. Hierna wordt er naar een oplossing gekeken. Dit kan ook een cursus zijn voor digivaardigheid, dit houdt in dat zij u aan leren hoe u het online moet regelen. Als alle oplossingen niet voldoende voor u zijn dan komt u in aanmerking voor de blauwe envelop. Bij 60.000 mensen is dit gelukt.

About Post Author