vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wegens productverbod klaagt Huawei de Amerikaanse overheid aan

Productverbod

De Chinese Smartphone- en telecomfabrikant Huawei heeft officieel een aanklacht ingediend. Wegens het productverbod dat de Amerikaanse overheid Huawei heeft opgelegd.

Huawei heeft de aanklacht ingediend bij een federale rechtbank. Deze rechtbank was gevestigd in de Amerikaanse staat Texas.

Rechtszaak om productverbod

De rechtszaak gaat om het verbod van de producten van Huawei. Wat de Amerikaanse overheid heeft opgelegd. Omdat volgens de Verenigde Staten worden de apparaten gebruikt om te spioneren. In augustus werd in de VS een wet ingevoerd. De Amerikanen maken niet meer gebruik van de Huawei-apparatuur. Vooral in het telecomnetwerk beperkt.

De wet verbiedt Amerikaanse organisaties om alle apparatuur van Huawei te gebruiken. Zowel als een “essentieel of substantieel” van een systeem. Ook verbieden ze de apparatuur als “vitale technologie” van een systeem te gebruiken.

“Het Amerikaanse heeft geen enkel bewijs. Dus ze kunnen deze beslissing niet ondersteunen. Aldus zijn wij gedwongen om deze stap te nemen. Het is dus onzin dat er een productverbod is”, zegt de Huawei-voorzitter.

“Dit verbod is niet alleen onwettelijk, hierdoor kunnen wij ook niet op een eerlijke manier concurreren. Tevens is dit niet alleen schadelijk voor het Amerikaanse vol, maar ook voor de regering. We zijn hier ontzettend het dupe van” Concludeer Guo Ping.

Rechtszaak zorgt voor verdere escalatie tussen VS en Huawei

De spanning zijn de afgelopen maanden flink toegenomen. Dit komt doordat Amerika Huawei beschuldigd van Spionage. Volgens de VS gebruikt de Chinese overheid de Huawei apparaten om te spioneren.

De spanning is meer toegenomen tussen Huawei en Verenigde Staten. Omdat de Huawei-topvrouw Meng Wanzhou is gearresteerd. Amerika verdenkt de Huawei-topvrouw van fraude.

Afgelopen zondag werd bekend  dat Meng is aangeklaagd. Dit gebeurde in Vancouver. Ze werd in december al gearresteerd. Dit was op verzoek van de Verenigde Staten. Dit ging om een fraudezaak omtrent het Chinese technologiebedrijf Huawei.

About Post Author