ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wil je ook nieuwe oorbellen? Dit is wat je kan verwachten

Veel mensen hebben inmiddels al een of twee gaatjes in hun oren die ze al sinds jong af aan hebben. Tegenwoordig zien we echter dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen om tot wel drie of vier oorbellen per oor te dragen. Deze trend wordt ook wel ear party genoemd. Hierbij kun je verschillende oorbellen naar je eigen smaak mixen en matchen. Als je er nu ook over na zit te denken om nieuwe oorbellen te laten schieten of zetten, is deze blog voor jou! Hier lees je namelijk precies wat je kan verwachten.

Oorbellen piercen of schieten

Het eerste punt waar we het over gaan hebben heeft alles te maken met hoe je oorbellen worden gezet. Tegenwoordig mogen oorbellen in je oorlel nog geschoten worden met een speciaal pistool. Dit kun je vaak eenvoudig bij een juwelier laten doen. Inmiddels is het echter verboden om op andere plekken in je oor oorbellen te laten zetten met dit pistool. Dat komt omdat de impact van het pistool op het kraakbeen in je oor je kraakbeen permanent zou kunnen beschadigen. Oorbellen kun je ook laten piercen. Alhoewel dit vaak meer kost, is het wel beter en veiliger. In sommige gevallen moeten derde of vierde gaatjes ook worden gepierced. Dat komt omdat ze door je andere gaatjes al vrij ver van je oorlel moeten worden gezet.

Je oorbellen laten helen

Tijdens het schieten of piercen van je oorbellen, worden er zweerknopjes in je oren gezet. Het is erg belangrijk dat je deze knopjes voor een paar weken laat zitten totdat de gaatjes compleet genezen zijn. Vaak wordt hier een periode van tot wel zes weken voor geadviseerd. Dat komt omdat je lichaam nog erg moet wennen aan de vreemde voorwerpen die nu in je oor zitten. Als je gaatjes nog niet goed genezen zijn, kan je dus beter nog geen nieuwe oorbellen in doen. De kans is anders groot dat je gaatjes dan gaan ontsteken. Als dit gebeurt, is het een goed idee om je eerste zweerknopjes weer in te doen tot ze volledig geheeld zijn.

Het verzorgen van je oorbellen

Vroeger werd aangeraden om pas gezette oorbellen twee keer op een dag schoon te maken met een desinfectant. Inmiddels is men erachter dat een desinfectant ook goede bacteriën doodt. Daarom wordt tegenwoordig aangeraden om je oorbellen zowel in de ochtend als avond te wassen met een milde zeep. Als alternatief kun je ook zout oplossen in warm water en het afgekoelde water gebruiken om je gaatjes schoon te maken. Tijdens het schoonmaken van je gaatjes kun je prima voorzichtig aan de oorbellen draaien. Doe dit echter alleen met schone handen en haal je nieuwe oorbellen er nooit voor een langere tijd uit! Als je je oorbellen niet aan het schoonmaken bent, kun je het beste niet aan ze zitten of aan ze draaien.

Nieuwe oorbellen dragen

Als je gaatjes na zes weken goed geheeld zijn en je er geen last meer van hebt, kun je nieuwe oorbellen gaan dragen! Als je nog niet eerder oorbellen hebt gedragen is het een goed idee om te beginnen met kleine oorbellen die niet erg zwaar zijn. Zo kun je langzamerhand wennen aan het gevoel. Als dit je derde of vierde gaatjes zijn, kun je nu je eigen ear party samenstellen door verschillende oorbellen met elkaar te combineren. Veel plezier!

About Post Author