ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Winkans extra trekking Staatsloterij extreem laag

De kans dat je een leuke prijs pakt bij de Staatsloterij is normaal gesproken al vrij klein. Voor de extra trekking die de Staatsloterij als compensatie aanbiedt, is de kans dat je iets wint nóg lager dan normaal.

Tot en met 20 mei kun je je aanmelden voor gratis loten van de extra trekking. De kans dat je een prijs pakt wordt voor iedere aanmelding een stukje kleiner.

De procentuele winkans is bij een loterij vrij eenvoudig te berekenen. Het aantal prijzen moet worden gedeeld door het aantal loten. De uitkomst van deze som moet worden vermenigvuldigd met 100 om tot een percentage te komen.

Bij de extra trekking zijn extreem veel loten beschikbaar. Het gaat om bijna 40 miljoen loten. In totaal zijn er 11.145 prijzen te verdelen over die loten. Volgens de Staatsloterij zijn er inmiddels bijna 6 miljoen loten uitgegeven aan ruim 2.5 miljoen spelers. Tot en met 20 mei kan dit aantal dus nog oplopen. Wanneer deze gegevens worden gebruikt voor het berekenen van de winkans komt er een kans van 0,00185% uit.

Vergeleken met een normale trekking is dit een extreem lage winkans. Dit komt vooral omdat het aantal te vergeven prijzen bij de normale trekking veel hoger ligt. De kans op een willekeurige prijs bedraagt meestal ongeveer 51 procent.

Staatsloterij zet minimumprijs op liefst 250 euro

Het aantal te vergeven prijzen ligt zo laag, omdat de laagste prijs voor de extra trekking op 250 euro ligt. Bij de normale trekkingen van de Staatsloterij liggen de meeste prijzen tussen de 5 en 100 euro. De kans op prijzen vanaf 250 euro is in de extra trekking hoger dan normaal, claimt de Staatsloterij.

De kans op een prijs van een miljoen bedraagt doorgaans 0,00038 procent. Bij de extra trekking is deze kans echter nu al lager dan normaal. Er gaan vijf hoofdprijzen van een miljoen uit. 5 / 6.000.000 x 100 = 0,000083 procent.

Het grote voordeel van de extra trekking, vergeleken met andere trekkingen, is natuurlijk dat deze gratis is. Je hoeft om deel te nemen alleen maar online een formulier in te vullen. Wel moet je kunnen bewijzen dat je mee hebt gedaan aan de trekkingen waarvoor gecompenseerd wordt. Eigenlijk kun je dus niet verliezen.

About Post Author