vr. feb 23rd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Administratiekantoor inschakelen of zelf met online administratie software aan de slag?

Grote bedrijven kiezen vaak voor een administratiekantoor terwijl jonge ondernemingen ook wel zelf de administratie doen. Wat is beter?

Er zijn tegenwoordig veel online administratiepakketten beschikbaar. Hiermee kun je als ondernemer zelf je administratie gaan doen. Denk aan een jaarrekening maken, BTW aangifte opstellen en uiteraard facturen versturen. Je betaalt een vast bedrag waardoor je direct toegang krijgt tot de software. Overwegend start-ups en zzp’ers maken hier gebruik van. Mkb bedrijven en grotere ondernemingen kiezen vaak nog wel voor een boekhouder of administratiekantoor. Waarom is dit en wat is slimmer, zelf je administratie doen of administratiekantoor inschakelen?

Zelf je administratie doen of laten doen?

Ook wanneer je al zoekt naar administratiesoftware online, is het goed om toch nog even de afweging tussen de administratie zelf doen of het laten doen te maken. Een administratiepakket online is verkrijgbaar vanaf enkele tientjes per maand. Je krijgt toegang tot de software, maar verder niets. Geen advies, geen accountant om vragen aan te stellen en vaak zijn functies beperkt. Wist je dat je voor pak en beet 50 euro per maand extra al een administratiekantoor in kunt schakelen?

Financieel advies van een administratiekantoor

Voor een net wat hoger maandbedrag, heb je een persoonlijke accountant aan wie je vragen kunt stellen en die jou kan adviseren op basis van alle andere ondernemingen die zij helpen. Dit advies kan echter een enorm verschil maken in de omzet, winst en de financiële gezondheid van een bedrijf. Dit wordt ook wel financieel advies genoemd. Om een voorbeeld te geven wordt een bedrijf voor financieel advies Amersfoort als voorbeeld genomen.

Waarom is financieel advies Amersfoort zo belangrijk?

Bij een administratiekantoor voor financieel advies Amersfoort, werken mensen die ervaring hebben van werk bij beursgenoteerde ondernemingen. Vanuit deze ervaring kunnen zij mkb bedrijven, zowel kleine als grote, uitstekend van advies voorzien. Zij zijn er voor ondernemers die in een groeifase zitten en informatie nodig hebben over belastingen, bedrijfsleningen, cashflow en andere onderwerpen. Ondernemers die in zo’n situatie gezeten hebben, zullen onderschrijven dat het juiste financiële advies goud waard is. Wanneer je op zoek gaat naar een goed bureau maakt het niet uit waar in Nederland je terecht komt. Voor financieel advies naar Amersfoort rijden? Geen probleem, zolang je je maar geholpen voelt. En, dit soort advies kan door een online boekhoudpakket nooit overgenomen worden. Daarom kiezen grote bedrijven vaak voor een sterk administratiekantoor die hen proactief adviseert.

About Post Author