vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Brand New Day begint spaarbank

Brand New Day, dat aanbieder van pensioenproducten was, begint een spaarbank voor consumenten. Vandaag gaf De Nederlandse Bank een bankvergunning aan Brand New Day. Deze vergunning wordt niet vaak gegeven. Sinds 1980 gebeurde dit slechts zes keer.

Het is voor Kalo Bagijn en Thierry Schaap niet de eerste keer dat zij het voor elkaar hebben gekregen om een bank op te zetten. In 2003 deden zij dit ook bij BinckBank. Toch zegt Kalo Bagijn dat het deze keer moeilijker was. Over de oprichting van BinckBank zegt hij ,,Dat was in 2003, ruim vóór de financiële crisis. De regels zijn nu véél strenger.”

Met het oprichten van BinckBank werd de financiële wereld even op zijn kop gezet. De andere banken rekenden hoge provisies bij het kopen en verkopen van aandelen. Zij rekenden 1 procent bij aankoop en verkoop, BinckBank deed dit voor slechts 0,1 procent. Al snelt stapte bijna de helft van de particuliere beleggers over en de andere banken waren gedwongen dezelfde provisies te rekenen.

Brand New Day biedt relatief hogere rente

Met Brand New Day wordt er een vergelijkbare strategie gehanteerd. Er wordt een rentetarief van 0,4 procent gehanteerd, waar de meeste banken een tarief van 0,1 procent hanteren. Kalo Bagijn is van plan de strijd met de banken aan te gaan door alles online en via apps te doen om zo kosten te besparen. Daarnaast doet Brand New Day enkel aan index-beleggen en niet aan losse aandelen. Ook neemt de gloednieuwe bank genoegen met minder rendement.

Momenteel heeft Brand New Day 150.000 klanten. Daar zijn in het begin van de maand de klanten van Allianz Nederland Asset bijgekomen. De Nederlandse activiteiten van Allianz worden namelijk overgenomen door de kersverse bank. Kalo Bagijn zegt dat er is gekozen voor deze stap, om klanten een volledig pakket te kunnen bieden. Spaarproducten voor een pensioen mogen alleen door een bank worden aangeboden. Het proces voor de vergunning startte 2,5 jaar geleden.

About Post Author