Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Champions League; PSG verrast met overwinning op Manchester United

Kylian,Mbappé

Dinsdagavond was het eindelijk weer zover: Champions League. Paris Saint Germain speelde zonder supersterren Neymar en Cavani tegen het sterke Manchester United van Solskjaer. De Fransen waren met 0-2 te sterk voor de Engelsen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Manchester United de absolute favoriet in dit duel. Sinds trainer Solskjaer is aangetreden bij de club is het elftal weer gaan lopen. Ze wonnen 10 van hun laatste 11 wedstrijden. Paris Saint Germain beschikte niet over Neymar en Cavani waardoor ze de underdog waren.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Er waren een beide kanten kansen en het tempo lag hoog. In de tweede helft nam PSG het initiatief. Via een corner schoot Kimpembe de 0-1 binnen. Later liet Mbappé zijn snelheid weer zien en scoorde de 0-2.

‘’Mensen moeten stoppen met het dramatiseren van de blessuren en hoeven niet bang te zijn. Dat hebben we vanavond wel laten zien. Wij zijn gewoon goed’’, Zei Kylian Mbappé na de overwinning op Old Trafford. Neymar ontbreekt al langer bij de Parijzenaren vanwege een voetblessure. Cavani deed niet mee in de Champions League wedstrijd door een kwetsuur aan zijn heup. ‘’Natuurlijk zijn ze enorm belangrijk voor ons, maar voetbal wordt gespeeld op het veld. Dat hebben we nu wel bewezen’’, aldus Mbappé.

Return

De return van het Champions League duel wordt dus gespeeld in Parijs. Het gaat voor Manchester United een lastige taak worden om nog door te komen naar de volgende ronde. Met twee uitdoelpunten staat Paris Saint Germain er goed voor. Manchester United mist ook nog eens sterspeler Pogba, die de wedstrijd moest verlaten na het krijgen van twee gele kaarten. Het is mogelijk dat PSG dan weer wel beschikt over Cavani en Neymar. De return van het miljoenenbal wordt gespeeld op woensdag 6 maart. De aftrap is dan net zoals de heenwedstrijd om 21:00.