zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Een goed jaar voor Action

Koopjeswinkel Action kan tevreden terugkijken op een succesvol jaar. De verkoop van het bedrijf steeg met meer dan 33% waardoor er meer dan 200 winkels bij kwamen. De nieuwe filialen openden vooral in Frankrijk en Duitsland. Inmiddels telt de winkelketen al meer dan 850 winkels in zes landen.
Afgelopen woensdag kwamen de jaarcijfers van 2016 naar buiten. Het bedrijf rapporteerde onder andere een verbazingwekkende omzet van 2,7 miljard euro. Dit is een stijging van 34 prodcent ten opzicht van de 2 miljard euro in 2015. Bij de filialen die al langer open waren steeg de omzet met een forse 7 procent. Het bedrijfsresultaat steeg met 37 procent tot 310 miljoen euro.
Nederland telde 13 nieuwe winkels waar Duitsland er zelfs 60 nieuwe winkels bij mocht nemen. Inmiddels werken er nu 35.000 mensen. Dit aantal is een stijging van 6.000 ten opzichte van het jaar ervoor.

De prognose voor 2017

Action kondigt aan meer winkels te gaan openen en meerdere nieuwe distributiecentra te openen. Ook zal het er naar streven uit te breiden naar andere landen.
Hiernaast zal er ook gekeken worden naar een verbeterde samenwerking met de 326 fabrieken in Aziatische landen waar de producten voor de keten nu worden geproduceerd.

About Post Author