ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Huurprijzen in Rotterdam en Eindhoven stijgen harder

Huurprijzen, Rotterdam

 In de vrije sector gaan de huurprijzen in Eindhoven en Rotterdam de laatste twee kwartalen harder omhoog dan die in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Uit de gepubliceerde cijfers van verhuurplatform Pararius, liet Rotterdam afgelopen kwartaal de sterkste groei zien van de vijf grote steden. Het ging om een toename van 14,3 procent op jaarbasis in de havenstad.

Prijzenstijging

In Amsterdam was er eerder een huurplafond in zicht, maar de prijzen stijgen nog steeds. De groei is met 3,5 procent wat gedaald. Maandelijks ben je als huurder in de hoofdstad 22,83 euro per vierkante meter wel relatief duur uit. Huurders in de Rotterdamse vrije sector betalen daarentegen maar liefst 16,50 euro per vierkante meter per maand.

De prijzenstijging zetten ook buiten de Randstad door. De prijzen gingen landelijk met 5,3 procent omhoog naar 16,04 euro voor een vierkante meter per maand. ‘’Op de woningmarkt verspreid de druk zich als een olievlek over Nederland, zegt Pararius-directeur Jasper de Groot.

‘’Eerst stegen de prijzen in Amsterdam, waardoor mensen naar gebieden als Alkmaar en Haarlem vertrokken. Inmiddels is de hele regio rondom Amsterdam zo duur, dat veel woningzoekende gedwongen buiten de regio moeten gaan huren.’’

About Post Author