zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Manchester City voor 10 procent verkocht

Private investeerder Silver Lake heeft voor 500 miljoen dollar een belang van 10 procent genomen in City Football Group (CFG). Deze groep is onder andere eigenaar van Manchester City. Met deze investering wordt Manchester City gewaardeerd op 4,8 miljard dollar.

Silver Lake is één van de grootste tech-investeerders ter wereld met belangen in Alibaba, Dell Technologies, Tesla en Peloton. Volgens de Britse krant heeft Silver Lake eerst andere Britse en Europese topclubs benaderd.

Na de verkoop van het belang houdt sjeik Mansour Bin Zayed Al Nahyab, de oprichter van City Football Group, een meerderheidsbelang van 77 procent over; 13 procent van de groep is sinds 2015 in handen van China Media Capital, een Chinees consortium, en de laatste 10 procent gaat dus naar Silver Lake.

Manchester City is nog altijd onderwerp van onderzoek bij de UEFA op verdenking van overtreding van financiële regels. Mogelijk wordt het team uitgesloten van deelname aan de lucratieve Champions League. Dit besluit wordt vermoedelijk in december genomen.

CFG heeft naast Manchester City ook belangen in onder meer Melbourne City FC en New York City FC.

Met de 500 miljoen dollar die City Football Group heeft gekregen met de verkoop, wil de club investeren in het kopen van nieuwe voetbalclubs.

About Post Author