ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nieuwe batterij Tesla niet populair in Nederland

Eneco heeft in de laatste maanden maar dertig Tesla’s Powerwalls verkocht. Men was eerst enthousiast over de thuisbatterij, maar de verkoop valt dus erg tegen.

Echter geeft Eneco aan niet ontevreden te zijn. Zij hadden verwacht dat nog minder mensen de batterij zouden aanschaffen. De markt is nog beperkt, de prijs is relatief hoog en men koopt liever een zonnepaneel, omdat dit een stuk goedkoper is. De Powerwall kost tussen de 6000 en 7000 euro.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten wordt de Powerwall een stuk beter verkocht. In de VS kwamen 38.000 reserveringen binnen na de introductie van de batterij.

Eneco geeft ook aan dat het niet erg is dat het in Nederland nog niet zo goed verkoopt, alleen de entrepreneurs lopen met een batterij rond. Ook geven zij aan dat zij zich niet op de massa richten.

Opslag

Het nadeel van een zonnepaneel is dat je niet altijd weet wanneer de zon gaat schijnen. Met de Powerwalls van Tesla wordt de energie opgeslagen. Tevens gaat energie opslag zeer belangrijk worden in de toekomst, zo meldt de woordvoerder van Eneco. Er wordt dus verwacht dat de verkopen van de batterijen wel gaat stijgen.

Wanneer weet men echter nog niet. Wel verlaagd Tesla zijn prijs van de Powerwalls, zij kunnen ze al goedkoper aanbieden dan verwacht. In Duitsland zijn er ook al 30.000 Powerwalls verkocht.

Waarom kopen?

Vincent Evers, die thuis een powerwall heeft, geeft aan dat hij de Powerwall voor maar 4500 euro heeft aangeschaft via CrowdNett. Ook krijgt hij per jaar 450 euro terug van Eneco. De energieleverancier biedt deze vergoeding aan omdat je als consument het energienet stabiliseert.

1000 euro

Er wordt verwacht dat de batterij snel in prijs daalt. Everts zegt zelfs dat de batterij over een paar jaar nog maar 1000 euro kost. Consumenten krijgen minder geld terug als ze energie terug leveren. Dit maakt het aantrekkelijk om energie op te sparen.

 

About Post Author