zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ophef bevolking Turkije door campagne om toeristen te trekken

Turkije

Er is grote ophef ontstaan onder de bevolking van Turkije, vanwege een campagne om toeristen naar het land toe te trekken. In een video zijn medewerkers van de toeristensector te zien met een mondkapje op, met de tekst ‘Geniet, ik ben gevaccineerd’. Dit is onder een groot deel van de bevolking niet gewaardeerd. Omdat de vaccinatiecampagne in het slop dreigt te raken.

Als vakantiebestemming staat Turkije vrijwel elk jaar in de top 10 meest bezochte vakantiebestemmingen van Nederlanders. In 2019 gingen er nog 1,2 miljoen Nederlanders naar Turkije. In 2019 waren er in totaal 52 miljoen toeristen in Turkije, in 2020 was dat nog maar 12,7 miljoen bezoekers.

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Turkije. Daarom wilt de regering zo’n slechte periode voorkomen.

In april maakte de minister van Volksgezondheid bekend dat er niet genoeg vaccins waren waardoor niet iedereen gevaccineerd kon worden. Vervolgens maakte de minister van buitenlandse zaken bekend dat iedereen met wie toeristen in contact komen, gevaccineerd zouden worden.

Dit en dat toeristen zich niet hoeven te houden aan de lockdownregels en avondklok, viel slecht onder de bevolking. Turken op social media lieten weten dat zij zich tweederangs burgers voelen.

About Post Author