ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Rapper Feis (32) overleden na schietpartij Rotterdam

Rapper,Feis

De Rotterdamse rapper Faisal Mssyeh (32), beter bekend als Feis, is in de nacht van oud en nieuw overleden. Een bron bevestigd dat hij slachtoffer was geworden van een schietpartij in de stad. De rapper overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Na de schietpartij in de binnenstad van Rotterdam waarbij Feis om het leven kwam, werden er 7 mensen aangehouden. Dit waren 4 mannen en 3 vrouwen. Bij de schietpartij is een 31-jarige plaatsgenoot gewond geraakt. Dit is vermoedelijk een familielid van de rapper. Hij zou zich zelf gemeld hebben bij het ziekenhuis. De politie onderzoekt nu wat er daadwerkelijk is gebeurd in de nacht van maandag op dinsdag.

Reacties

Bekenden van Feis reageerden geschokt. Zo reageerde Kees de Koning, platenbaas van Top Notch op instagram: ‘’Ik kan het niet geloven. Ga je missen, jouw supertalent, gevoel voor humor en hoe je altijd klaarstond voor iedereen. Rust zacht.’’

Rapper Boef zegt op social media dat Feis voor hem een inspiratie was. ‘’Inna lillahi wa inna llayhi raji3oen’’. Dit is een Islamitische uitdrukking wat vaak wordt gebruikt na een overleden persoon. Dit betekent letterlijk: ‘’We behoren tot Allah en tot Hem zullen we wederkeren’’.

Carrière

De 32-jarige Rotterdammer is voor de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk geen bekende. Feis was echter zeer bekend in de Nederlandse Hip Hop scene. Al in 2007 werd de rapper bekend door zijn medewerking aan het nummer ‘klein, klein jongetje’ van U-Niq.

Feis kreeg echter grotere bekendheid door zijn samenwerkingen met rapper Winne. Ze hadden samen meerdere 101Barz sessies gemaakt. Zijn officiële debuutalbum kwam uit in 2014. Dit album kreeg de naam ‘Hard van buiten, gebroken van binnen’.

In 2015 deed hij mee aan een aflevering van Ali B op volle toeren. In deze aflevering vertolkte hij een nummer van zangeres Maribelle. Andersom deed Maribelle dit met een nummer van Feis.

About Post Author