vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Takeaway heeft een stijging van meer dan een derde in 2017

pizza van Takeaway

Takeaway.com heeft in 2017 38 procent meer orders voor maaltijden binnengekregen dan het jaar er voor. Takeaway.com is de moeder van Thuisbezorgd.nl. In Nederland was de stijging minder dan het gemiddelde. De stijging binnen Nederland lag onder de 33 procent. Het gaat hier om 27,4 miljoen bestellingen in 2017. In een van de belangrijkste markten blijft het marktaandeel stijgen. Het gaat hier om de grote Duitse markt waar Takeaway actief is.

Takeaway voor bellegers

De genoemde cijfers maakt het bedrijf bekend in een tussentijdse update. Dit betekend dus dat er niet is gecommuniceerd wat de gevolgen zijn voor de huidige omzet. Die uitkomst wordt pas later bekend. De jaarcijfers zullen op 28 februari worden gepresenteerd. Door meerdere wordt gezegd dat het bedrijf een goede investering is op dit moment. Alleen is het wel een risico, omdat de koers wel heel snel is gestegen. Hij gaat een keer dalen. Dan moet je natuurlijk instappen. Het is een mooi bedrijf om tussen de aandelen te hebben. Naast dat het aandeel risico’s met zich meebrengt is het wel een bedrijf die wordt gezien als mooie overnamekandidaat mocht het minder gaan.

Blijft groeien in het buitenland

Er werden in Duitsland 38 procent meer bestellingen geplaatst dan het jaar ervoor. Dit komt neer op 23,9 miljoen bestellingen. Verder is Takeaway actief in Oostenrijk, Polen, België, Zwitserland en Luxemburg. In deze landen bezorgde het bedrijf er flink op los. Ten opzichten van het jaar ervoor zijn er gemiddeld 55% meer maaltijden bezorgd in de overige landen. In de laatste maanden van het jaar ging de groei iets minder hard dan verwacht werd. Maar met alsnog 19,2 miljoen bestellingen in het vierde kwartaal. Wat betekend dat er een stijging van 30% is gerealiseerd.

Duitsland als voorbeeld

Nederland blijft duidelijk het de belangrijkste markt. Maar buiten Nederland staat Duitsland op de eerste plek. Het marktaandeel blijft daar groeien. Het bedrijf hoopt dan ook in 2018 de groei voort te zetten in ons buurland.

About Post Author