ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zuckerberg wil alle ziektes uitroeien

De baas en oprichter van Facebook Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan willen alle ziektes uit roeien tegen het eind van 21ste eeuw. Zij maken hier 2,7 miljard over de komende tien jaar voor vrij.

“Chan Zuckerberg initiative” is de naam van deze nieuwe filantropische organisatie van Mark Zuckerberg en zijn vrouw. Het geld van deze organisatie gaat vooral naar wetenschappers die ziektebestrijding onderzoeken. Tevens gaat Zuckerberg investeren in een chip. Deze chip kan ziektes vaststellen.  Ook worden er middelen vrijgemaakt voor het constant controleren van de bloedsomloop. Tot slot wil hij nog investeren in een project waarmee celtypes kunnen in kaart worden gebracht.

Biohub

Het onderzoekscentrum Biohub ,dat gevestigd is op een universiteiten terrein in San Francisco, kan de grootste gift verwachten, namelijk 600 miljoen dollar. Zuckerberg wil met deze investering de beste wetenschappers van de wereld naar Biohub halen, om samen de doelen te bereiken. Dit wordt dus als het ware de thuisbasis voor onderzoek naar ziektebestrijding.

Volgens Mark en Priscilla Zuckerberg werd er voorheen teveel onderzoeksgeld verdeeld. Hierdoor kregen verschillende onderzoekscentra een klein deel. Met dit kleine deel kunnen de werkelijke doelstelling nooit behaald worden. Met Biohub komt hier dus verandering in, er kunnen nu echte doorbraken worden gerealiseerd. Het echtpaar heeft beloofd om 99 procent van hun vermogen te investeren in goede doelen. Dit maakt het echtpaar dus niet alleen enorm rijk maar ook wereldverbeteraars. Het totale vermogen van Mark en Priscilla Zuckerberg wordt geschat op zo’n 57 miljard dollar en dit groeit elke dag nog met 3,5 miljoen dollar.

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Chan Zuckerberg initiative.

About Post Author