ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Het Amerikaanse bedrijf Yahoo laat weten dat er als gevolg van een datalek de gegevens van 500 miljoen mensen gestolen. De gegevens bevatten namen, adressen, telefoonnummers, wachtwoorden en geboortedata.

Bij de gestolen gegevens zou het niet gaan om onbeveiligde wachtwoorden en gegevens. In 2014 sloeg de hacker volgens Yahoo toe in opdracht van de nationale staat.

Yahoo is een onderzoek gestart naar de hack in samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten. Afgelopen augustus kwam er al een ander datalek aan het licht bij Yahoo. Ruim 200 miljoen Yahoo-accounts werden toen door een cybercrimineel te koop aangeboden.

Het merendeel van de gestolen wachtwoorden is gehasht met bcrypt. Dat is een cryptografische manier om wachtwoorden in een code om te zetten. Deze wachtwoorden zijn hierdoor lastig te kraken en relatief veilig.

Verkeerde timing datalek

De timing van deze datalek komt op zijn zachtst gezegd niet goed uit. Verizon, een Amerikaanse telecombedrijf, staat op het punt om een aantal belangrijke onderdelen van Yahoo over te nemen voor een bedrag van 4,8 miljard dollar. Nu bekend is geworden dat Yahoo een groot datalek heeft gehad kan dit gevolgen hebben voor de overname. De overname moet overigens nog wel goed gekeurd worden de zowel toezichthouders als aandeelhouders van Yahoo.

Verizon wil geen commentaar geven op de kwestie. Het bedrijf is op de hoogte gebracht van de datalek en zullen afwachten wat het onderzoek uitwijst met daarbij de belangen van het bedrijf in het achterhoofd.

About Post Author