ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Musk praat koers Tesla aandelen bewust omlaag

musk tesla-1724773_960_720

De waarde van de aandelen van Tesla zijn in dit jaar flink gestegen. Eerder dit jaar was een aandeel van het bedrijf 400 dollar waard. Dit lijkt op het eerste gezicht dit erg gunstig, maar CEO Elon Musk doet erg zijn best om de waarde weer naar beneden te halen.

De waarde van een aandeel staat momenteel op 330 dollar per stuk, wat alsnog 50 procent hoger dan in januari. Elon Musk probeert de waarde nog wat meer naar beneden te praten. Vorige week gaf hij op een conferentie nog aan dat de waarde van de Tesla aandelen hoger is dan realistisch. Toch sprak hij ook beleggers tegen die die voorspelden dat de koers flink zou gaan dalen.

Musk probeert de aandelen waarschijnlijk om laag te praten om het perspectief voor toekomstige investeerders te verbeteren. Voor de productie van de nieuwe Model 3 is zeker twee miljard dollar nodig. Dit is een flink bedrag en om dit te kunnen betalen gaat er waarschijnlijk een investeringsronde gedaan worden. Om de risico’s voor de investeerders verlagen, wil Musk de waarde van het aandeel dus laten dalen. Wanneer een aandeel 400 dollar waard is, is er spraken van een hoger risico dan bij een waarde van 300 dollar.

Musk wil een waarde van 300 dollar

De vorige keer dat tesla vroeg om investeringen was een aandeel 250 dollar waard. Wanneer het aandeel 50 dollar meer waard is, zullen investeerders die de vorige keer te laat waren, nu nog steeds geïnteresseerd zijn. Voor de huidige aandeelhouders is een prijs van 400 natuurlijk prettiger, maar het is voor de toekomst van Tesla van belang dat de prijs rond de 300 dollar ligt. Op deze manier blijft iedereen tevreden.

De huidige waarde is dus eigenlijk nog iets te hoog, dus Musk zal waarschijnlijk verdergaan met het omlaag praten van het aandeel. Veel analisten zeggen dat de waarde van de aandelen eigenlijk onder de 200 dollar zou moeten liggen. Toch is de kans klein dat er een abrupte verschuiving van de prijs op zal treden. Het lijkt dus vreemd dat een CEO bewust de waarde van de aandelen laat dalen, maar wanneer er beter naar de situatie wordt gekeken, zijn de acties van Musk erg logisch.

About Post Author