ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Trump maakt ondernemen lastiger voor immigranten

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, maakt het voor buitenlandse ondernemers lastiger om een visum te kunnen bemachtigen om in de VS aan het werk te gaan. Dit doet hij door een plan van voormalig president Obama te blokkeren. Als hij dit heeft gedaan, wil hij het moeilijker maken voor immigranten om de grenzen van de VS binnen te komen.

Aan het einde van de regeerperiode van Barack Obama werd de zogeheten International Entrepreneur Rule goedgekeurd. Vooral de tech-industrie was hier erg tevreden over. Dit hield in dat immigranten die recent een bedrijf hadden opgericht, een visum voor 30 maanden zouden ontvangen met een mogelijkheid om deze termijn te verlengen. Als voorwaarde moesten ze 100.000 dollar aan overheidsopdrachten hebben of 250.000 dollar aan investeringen. Dit zou per 17 juli van start gaan.

Volgens de berichtgeving van Bloomberg wil Trump de International Entrepreneur Rule in ieder geval uitstellen tot maart. De verwachting is dat het ministerie zal voorstellen om het helemaal af te schaffen. Dit maakt Bloomberg op uit de verklaring van het ministerie.

Trump krijgt veel kritiek

Steve Case, oprichter van de grootste internetaanbieder van de VS (AOL), heeft samen met vele anderen kritiek op het besluit. Hij laat op Twitter weten dat hij denkt dat immigranten die entrepreneurs zijn juist banen creëren, in plaats van dat zij banen inpikken. ”Immigrant entrepreneurs are job makers, not job takers”, aldus Case.

Trump is al langere tijd bezig om het voor immigranten moeilijker te maken om de Verenigde Staten binnen te komen. Eerder dit jaar stelde hij een inreisverbod vanuit moslimlanden in. In juni is er na vele rechtszaken een mildere versie van het inreisverbod van kracht.

Vooral vanuit Silicon Valley is er veel kritiek op de maatregelen van Trump. Veel van de techbedrijven hebben werknemers in dienst die niet uit Amerika komen. Veel grote namen uit de techwereld hebben zelf ook een migratieverleden of ouders met een migratieverleden. Steve Jobs, Serge Brin, Elon Musk en Jeff Bezos zijn voorbeelden hiervan. De moeder van Trump is overigens zelf vanuit Schotland naar de Verenigde Staten verhuisd. Daarnaast is zijn vrouw, Melania Trump, geboren in Slovenië en in 2006 Amerikaans staatsburger geworden.

About Post Author