ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Plannen van Trump op zijn eerste dag


Via een video op YouTube heeft Donald Trump laten weten welke zes daden hij zal doorzetten op de eerste dag dat hij president is. Per 20 januari wordt hij aangesteld als de nieuwe Amerikaanse president.

 

In het filmpje laat hij duidelijk merken wat de kern van zijn beleid is. Of het nu gaat om staalproductie, auto’s bouwen of het genezen van ziektes, Amerika moet op nummer 1 staan. Verder noemt hij in het filmpje dat het absoluut gaat gebeuren in het geweldige vaderland. Hier onder een overzicht van de maatregelen die Trump noemt in het filmpje om de Amerikaanse wetgeving weer op orde te brengen.

 

Afzien van Trans-Pacific Partnership

Amerika zal niet meedoen aan het handelsverdrag TTP. Vorig jaar werd deze overeenkomst getekend door twaalf landen die grenzen aan de Stille Oceaan. Trump vindt de TTP een potentiele ramp voor de economie van Amerika.

 

Restricties op Amerikaanse energie verwijderen

Trump wil zich inzetten op het winnen van schaliegas en schone steenkool. Hij wil miljoenen goedbetaalde banen creëren wat nu door beperkingen waar Amerikaanse energieproducenten mee te maken hebben niet mogelijk is.

 

Regels schrappen

De regelgeving waar Amerikaanse bedrijven mee te maken hebben moet verminderen. Trump wil dat voor elke nieuwe maatregel er twee bestaande regels worden afgeschaft.

 

Infrastructuur beschermen

Op zijn eerste dag als president zal Trump het ministerie van Defensie en de krijgsmacht direct aan het werk zetten om de infrastructuur van Amerika te beschermen tegen cyberaanvallen en alle andere vormen van aanvallen.

 

Misbruik werkvergunningen tegengaan

Het misbruik van werk- en verblijfsvergunningen die in het nadeel van Amerikaanse werknemers werken wil Trump gaan aanpakken.

 

Lobbyverbod

 

Mensen die in dienst voor de overheid zijn geweest, mogen vijf jaar nadat zij zijn gestopt geen lobbybanen aannemen. Tevens mogen zij het leven lang niet lobbyen in Washington voor buitenlandse overheden.

About Post Author