ma. dec 4th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Rechter stelt downloadverbod TikTok uit

Het downloadverbod op de app TikTok in de VS is door een Amerikaanse federale rechter op het laatste moment uitgesteld tot na de Amerikaanse verkiezingen. 

Uitstel verbod

Het verbod op de videoapp TikTok werd eerder al een week uitgesteld, omdat de deal tussen Chinese moederbedrijf ByteDance en Amerikaanse Oracle en Walmart nog niet rond is. Het oordeel is uitgesteld tot een week na de Amerikaanse verkiezingen die plaatsvindt op 3 november.

Het verbod op het downloaden van de app is voorlopig uitgesteld. De rechter ging niet mee in het verzoek om een algemeen verbod. De bedoeling was dat vanaf 12 november de aanklacht van kracht zou zijn. Daarna zou je de app niet meer kunnen downloaden noch gebruiken.

Bedreiging nationale veiligheid

Volgens de VS is het een bedreiging voor de nationale veiligheid wanneer TikTok in handen blijft van China. De regering streeft er naar om deze app in Amerikaanse handen te krijgen. De app zou te veel data van Amerikaanse gebruikers opslaan en mogelijk delen met de Chinese overheid.

Er is een voorstel gestuurd naar ByteDance voor een effectieve deal. President Donald Trump is tevreden met de inhoud van deze overeenkomst.

About Post Author

%d bloggers liken dit: