vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Uber lijdt verlies van 1 miljard dollar in eerste kwartaal

Uber

Uber heeft in het eerste kwartaal van 2019 een verlies geleden van 1 miljard dollar. Dit is omgerekend 898 miljoen euro. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 3,7 miljard euro. Dit meldde Uber in zijn eerste kwartaalbericht als beursgenoteerd bedrijf.

Dat Uber zo’n sterk verlies heeft geleden, komt door de vele investeringen die het bedrijf maakt. Zo heeft het techbedrijf enorm veel geld gestopt in de bekende taxi-app. Ook steken ze veel geld in onderzoek en ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Een jaar geleden leek het erop dat het bedrijf ook een flink verlies ging maken. Toen verkocht Uber een aantal bezittingen, waardoor ze veel geld binnen sleepten. Op operationele basis verdubbelde het verlies. Desondanks is Uber hard gegroeid. Het kwartaalomzet ging van 2,6 miljard euro naar 3,1 miljard euro omhoog.

Definitieve cijfers

Het gaat hier om definitieve cijfers. Dit werd duidelijk in een document met honderden pagina’s. Eerder in april kwamen er al voorlopige cijfers naar buiten. Nu zijn er wel wat meer zaken duidelijk geworden. Zo blijkt dat de omzet in de Verenigde Staten en Canada flink omhoog ging. De opbrengsten in Zuid-Amerika gingen juist drastisch naar beneden.

Financieel topman Nelson Chai zegt dat de resultaten in het eerste kwartaal  aan de bovenkant van de eerder gestelde bandbreedtes. Daarnaast zegt Chai signalen te zien van een prijzenoorlog. Dit is in bepaalde landen aan de gang. Dit lijkt echter wel af te nemen. Ook liet het bedrijf weten voorlopig nog flink te willen investeren.

Het beursdebuut van het bedrijf in New York op 10 mei was geen succes. Op de allereerste beursdag ging het aandeel al flink omlaag. Beleggers leken nog niet helemaal overtuigd te zijn over de mooie beloftes van het bedrijf. Ook dachten ze dat het bedrijf waarschijnlijk geen winst ging maken in het tweede kwartaal.

About Post Author