ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ajax wint op weergaloze manier van Real Madrid

Ajax

Zowel de binnen- en buitenlandse media staat op zijn kop, door de historische zege van Ajax bij Real Madrid in de Champions League. Ze wonnen maar liefst met 1-4 in Estadio Santiago Bernabéu. Hierdoor plaatste Ajax zich voor de kwartfinales van het miljoenenbal.

“Het mirakel van Madrid. Weergaloos Ajax flikt het tegen Real Madrid”, kopt De Telegraaf op de voorpagina. “Alles wat mis kon gaan voor Real ging ook mis deze avond.  Ze vlogen deze week uit de nationale beker tegen Barcelona. Tevens werden ze uitgeschakeld voor de landstitel. Ook moest de gifbeker tegen Ajax helemaal leeg.”

Ajax moest stunten

Drie weken geleden verloor Ajax met 1-2. Hierdoor moesten ze minimaal 2 twee keer scoren in Madrid. In Madrid gebeurde dit al heel snel. Binnen 18 minuten maakte Ajax een droomstart. Hakim Ziyech en David Neres zorgde hiervoor. Een kwartier na rust maakte Dusan Tadic er 0-3 van.

De spanning kwam terug in de wedstrijd door een goal van Marco Asensio. Alleen Lasse Schöne gooide daarna roet in het eten. Door een sensationele vrijetrap werd het 1-4.  Dit was ook de eindstand waardoor Ajax door mag gaan met de Champions League droom.

Ajax heer en meester in Madrid

Ajax was zelf verzekerd, meeslepend en op de top van zijn kunnen. Alles zat mee in Madrid. De concentratie was er. Vooral de gedrevenheid speelde een grote rol bij de Amsterdammers. Ze hebben in één van de mooiste stadions van Europa een prestatie voor de eeuwigheid neer gezet.

 

Potentiele kwartfinalisten van Ajax

  • Tottenham Hotspur
  • Manchester United / Paris Saint-Germain
  • As Roma / FC Porto
  • Shalke 04 / Manchester City
  • Atlético Madrid / Juventus
  • Liverpool / Bayern München
  • Olympique Lyon / FC Bareclona

De loting is op 15 maart en dan wordt bekend gemaakt wie de tegenstander is van Ajax.

 

About Post Author