zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Drie mensen overleden bij vliegtuigcrash Istanboel

Gisteren is een passagiersvliegtuig in Istanboel gecrasht waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Veder raakten zeker 179 mensen gewond, aldus de Turkse autoriteiten. Het toestel van Pegasus Airlines raakte na de landing van de baan en crashte zo in drie stukken, dit gebeurde op het vliegveld Sabiha Gökçen in Istanboel.

 

Oorzaak van de crash

 

De Turkse autoriteiten melden dat het toestel (Boeing 737) in problemen kwam door het slechte weersomstandigheden. Tijdens het landen kon het toestel niet op de landingsbaan blijven en slipte tot 50 á 60 meter buiten de baan. Het vliegtuig brak hierdoor in drie stukken na het tot stilstand kwam. De gewonden zijn overgebracht naar 18 verschillende ziekenhuizen. Kort na de crash verschenen filmpjes van het gecrashte vliegtuig online.

 

De luchthaven schortte na het ongeluk alle vluchten naar morgen. In het ramptoestel zaten 177 passagiers en zes bemanningsleden. De twee piloten zijn zwaar gewond geraakt, het is nog niet bekend of de piloten onder de drie overleden zijn.

 

About Post Author